Dermaplaning a devenit unul dintre cele mai “la moda” tratamente ce are ca rezultat o piele faciala mult mai fina. Desi tehnica este foarte simpla, deoarece necesita doar un bisturiu chirurgical, este necesar ca procedura sa fie efectuata de un profesionist!
In acest articol, va vom vorbi despre tratamentul facial dermaplaning, cum functioneaza, si care sunt beneficiile acestuia.
Ce Semnifica Tratamentul Dermaplaning?
Din punct de vedere estetic, dermaplaningul este o metodă simpla de exfoliere a celulelor moarte de pe ten. Această metodă implică o lamă, cu ajutorului căreia, prin mișcări usoare si atente, se indeparteaza celulele moarte, dar și puful de pe ten.
Beneficiile Tratamentului Dermaplaning
Ca urmare a procedurii de dermaplaning exista multe beneficii precum imbunatatirea, netezirea, si uniformizarea pielii. Dar cel mai mare beneficiu este ca prin indepartarea parului facial, pielea sa simte mult mai fina!
Un alt beneficiu este ca, avand un nou strat de piele, produsele de ingrijire a pielii patrund mai bine in el. In acest fel, vor fi mai eficiente si vor avea o absorbtie mai buna. De exemplu, cremele hidratante, uleiurile esentiale, serul si acidul hialuronic pot stimula in continuare frumusetea pielii dupa aceasta exfoliere.
Aceasta metoda ajuta de asemenea la reducerea eruptiilor acneice, deoarecee rasul pielii desface blocarea porilor si inlatura punctele negre cauzate de bacterii. Insa daca o persoana sufera de acnee chistica, acest tratament nu este recomandat.
Dupa o procedura de dermaplaning, suprafata pielii este lasata cu o textura mai omogena, ceea ce o face o panza mai buna pentru aplicarea machiajului. Ba mai mult, ajuta la eliminarea petelor solare si a resturilor pielii. O intrebare ce majoritatea clientilor intreaba este “Dupa procedura, nu creste apoi par pe fata?” Imposibil! Lama specială de dermaplaning îndepărtează doar așa numitul velus, adică firele foarte fine, iar foliculii de păr nu sunt afectați.
Cum Functioneaza Tratamentul De Dermaplaning?
Acest tratament consta in trecerea unei lame cu un unghi de 45 de grade prin diferitele parti ale fetei. In acest sens, exfolierea dureaza intre 20 si 30 de minute. Odata ce procesul se termina, specialistul va aplica o crema sau o lotiune linistitoare.
Facand acest mod de exfoliere, cel mai superficial strat al pielii este ras cu un bisturiu chirurgical numarul 10. Acesta este alcatuit din corneocite, adica celule moarte, ce va determina corpul sa produca celule noi (piele noua).
Spre deosebire de alte tipuri de exfoliere, este nedureros, deoarece bisturiul este doar usor glisat peste piele. De asemenea, pielea nu se irita si nu se raneste, astfel incat riscurile sunt minime.
Dar tineti minte - desi este un proces de exfoliere, nu trebuie confundat cu un peeling conventional! In plus, dermaplaning este conceput pentru a fi efectuat de un profesionist in cosmetica sau dermatologie, si nu acasa!
Contraindicatii
Tratementul dermaplaning se poate face pe toate tipurile de piele, insa cu toate acestea, ar trebui evitat de persoanele cu urmatoarele conditii:
Acnee severa
Arsuri solare
Rozacee
Eczeme
Psoriazis
Infectii, precum herpes
In mod similar, pacientii cu sindromul ovarului polichistic care au exces de par facial ar trebui sa evite dermaplaning, deoarece acest lucru ar putea duce la agravarea problemei.
Rutina De Ingrijire Dupa Dermaplaning
Ca orice proces de exfoliere, pielea este mult mai expusa la orice agent extern, deci este necesar sa urmati o rutina de ingrijire. Acestea includ utilizarea de protectie solara cu minimum 30 SPF, deoarece pielea este mai sensibila la soare si pot aparea pete sau arsuri.
Atat inainte, cat si dupa dermaplaning, ar trebui evitate retinoizii si alte produse de exfoliere precum acidul salicilic sau glicolic, precum si alte substante pentru anti-imbatranire.
Concluzie
Tratamentul dermaplaning este singura procedură din industria de beauty care te va scăpa de puful fin de pe față! Efectele procedurii de exfoliere adorate de vedete durează circa 4 săptămâni.
Fiind vorba despre un tratament facial de rutină, dermaplaningul ar trebui repetat la acest interval, urmând astfel ciclurile de reînnoire ale pielii. Insa, la Crioestetica By Tenzi, vom ști să va indicam cu cea mai mare acuratețe intervalul la care să revii, frecvența ședințelor personalizate depinzând de specificul pielii tale. Indiferent de varsta ta, scopul nostru este ca pielea ta să își mențină frumusețea naturală, fermitatea, luminozitatea si textura uniformă.
Tratează nu acoperi!
Ca sa afli mai multe despre serviciile oferite in cadrul centrului nostru de infrumusetare, citeste:
Comments