top of page
IMG_8661.jpg

CRIOTERAPIE

Criosauna

IMG_8658.jpg
IMG_8660.jpg

Crioterapia, asa cum este denumita terapia prin frig, se practica de secole sub diverse forme (comprese reci, gheata etc.).

In ultimii ani, ea a fost redescoperita, ba chiar reinventata, gratie studiilor si tehnologiilor de care dispunem. 

 

Aerocrioterapiaeste o ramura a crioterapiei ce consta in racirea simultana a intregii suprafete a corpului uman in mediu gazos, cu temperatura extrem de scazuta. 

Aerocrioterapia, denumita popular si criosauna, este opusul unei saune conventionale, organismul fiind expus pentru foarte scurt timp (1 - 3 minute) la o temperatura cuprinsa intre -120°C si -180°C. In ciuda valorilor extrem de scazute, corpul nu ingheata, deoarece aerul din criosauna este foarte uscat. 

Socul termic scurt si controlat ajuta organismul sa-si  regaseasca   echilibrul,  elimina  stresul si consecintele sale, reduce celulita si greutatea corporala. In functie de greutate corporala si temperatura din cabina, in timpul unei proceduri,

se pot "arde" 150-200 kcal iar intre proceduri peste 1000 kcal, ceea ce inseamna ca dupa o serie de 20 - 30 proceduri, greutatea corpului poate scade cu 7-10 kg. Dupa criosauna se obtine o regenerare naturala a celulelor, adica un organism mai tanar, se stimuleaza sistemul imunitar, se regleaza activitatea hormonala si metabolismul, se imbunatatesc functiile sexuale. In timpul procedurilor, organismul genereaza endorfine, supranumite "hormonul fericirii",

ceea ce asigura intregului corp o stare tonica, o stare de bine ce dureaza in timp.

Criosauna are si efecte curative. Este o cale rapida de tratament si recuperare dupa traumatismele sportive,

dar si de refacere rapida a capacitatilor sportive dupa efort prelungit.

Cu ajutorul criosaunei se pot trata eficient si o parte dintre cele mai frecvente afectiuni cronice.

bottom of page