top of page
  • Poza scriitoruluiTenzi

Tot ce trebuie sa stii despre epilarea definitiva cu laser dioda

V-ati imaginat vreodata cum ar fi ca printr-o simpla minune sa puteti scapa de chinul eplilarii? Avem o veste foarte buna doamnelor si domnilor! Datorita progresului tehnologic din ziua de astazi din industria de beauty & wellness, puteti beneficia de nenumarate dispozitive ce pot rezolva probleme de foliculita, fara nici un efect secundar negativ.


Solutia consta in procesul de epilare definitiva, ce poate face minuni pentru pielea dumneavoastra! In acest articol, vom discuta despre tot ceea ce trebuie sa stii despre epilarea definitiva cu laser dioda, care sunt benficiile, si la ce sa va asteptati dupa acest tratament.


Ce este epilarea definitiva cu laser dioda?


Laserul dioda, cunoscut si sub numele de laser cu injectie, este un sistem semiconductor ce produce o radiatie coerenta in spectru vizibil sau infrarosu, atunci cand curentul trece prin el.


Aceasta procedura foloseste o raza de lumina in spectru ingust, pentru a ajunge la cromoforii specifici din piele. Comparativ cu alte tipuri de lasere, laserul dioda ofera niveluri de penetrare si o absorbtie superioara a melaninei, lasand in urma o piele fina si stralucitoare. In momentul de fata, datorita acestei caracteristici unice, acest tip de epilare definitiva este cea mai cautata procedura, oferind siguranta si eficienta pentru absolut toate tipurile de par.


Mai mult, laserul dioda va scapa rapid de foliculita, datorita emisiei unei raze de lumina monocroma, ce atinge bulbul firului de par intr-o maniera foarte selectiva. Asadar, bulbul este distrus fara nici un fel de leziune in tesutul inconjurator, afectand doar melanina din bulb.


Cum functioneaza epilarea definitiva cu laser dioda?


Toate laserele dioda functioneaza pe principiul fototermolizei selective (SPTL) pentru a ajunge la cromoforii specifici din piele, melanina, sau sange. Acest procedeu are loc prin incalzirea lor selectiva, tesutul inconjurator nefiind lezat.


Rezultatul este extraordinar inca de la primele sendinte, dupa care se poate observa si simti o piele fina, datorita faptului ca parul este intrerupt din a creste. Totodata, este o metoda inovativa de epilare definitiva, caci se diferentiaza de alte proceduri prin viteza sa, lipsa disconfortului, si ale efectelor secundare negative.


Tratamentul de epliare cu laser dioda se realizeaza folosind un gel conductor neutru pe piele, pentru a facilita o manevrare mai usoara a laserului, si pentru a evita orice arsuri neplacute. Asadar, zona tintita a laserului dioda va beneficia de eliminarea parului nedorit, lasand in urma o piele fina dupa epilat.


Duratele de tratament pentru epliarea definitiva cu laser variaza. In cazul zonelor mici precum axila sau inghinal, sedinta dureaza aproximativ 5 minute, si poate dura pana la 90 de minute pentru tot corpul. In cazul in care doriti sa aflati cat costa epilarea definitiva cu laser dioda in centrul nostru, puteti afla de pe pagina noastra de preturi. Dupa sedinta de epilare definitiva, va recomandam aplicarea unei creme calmante cu factor de protectie ridicat, si evitarea expunerii la soare timp de cel putin o zi dupa procedura.


Epliarea definitiva cu laser dioda este complet lipsita de durere, deoarecee laserul este prevazut cu un sistem de racire. Acest sistem porneste din varful aplicatorului si reduce temperatura produsa de lumina la nivelul pielii. Ba chiar mai mult, pe intreaga durata a epilarii cu laser, clientii nostrii au experimentat senzatii placute la nivelul pielii.


Zonele ce pot fi epliate cu laserul dioda pot beneficia de o disparitie complete a tuturor semnelor de pilozitate, incluzand:

  • axile

  • barba

  • brate

  • fata

  • mustata

  • inghinal

  • picioare

  • spate

  • fese

  • abdomen


Este epilarea definitiva cu laser dioda pentru tine?


Epilarea definitiva cu laser dioda se adreseaza tuturor persoanelor adulte, atat femeilor cat si barbatilor. Toti cei care isi doresc sa elimine definitiv parul din anumite zone a corpului, sunt bineveniti sa incerce aceasta procedura fantastica.


Acest tratament de epilare definitiva este cea mai performanta procedura, deoarecee fierele de par sunt complet distruse. Efectul epilarii persista ani de zile, ba chiar permament, in functie de foliculul de par, si de puterea sa de regenerare. De ce?


Parul uman se dezvolta in 3 etape:

  1. Anagen - crestere

  2. Catagen - repaus

  3. Telogen - cadere

Parul nu poate fi eliminat integral printr-o singura sedinta de epilare definitiva cu laser dioda, dar se poate observa o mare diferenta inca de la prima sedinta, precum rarirea parului pe intreaga zona tratata. Depinzand de culoarea pielii dumneavoastra, densitatea, si grosimea parului, va recomandam sa efectuati sedinte de epilare la un interval de 4-6 saptamani, pentru a putea beneficia de efecte maxime. Dupa realizarea procedurii, este absolut normal ca pielea sa aiba o usoara inrosire, sau chiar o aparitie a unor mici iritatii in locurile in care s-a utilizat laserul. In acest caz, puteti aplica o compresa rece, sau sa pulverizati apa termala intr-un interval de pana la o ora. Aceste efecte vor disparea complet dupa cateva ore, iar recomandarea noastra este sa evitati dusurile fierbinti, baile, si sedintele de sauna, pentru a evita un discomfort prelungit.


Exista contraindicatii pentru epilarea definitiva cu laser dioda?


Asa cum am spus anterior, aceasta procedura nu are contraindicatii, fiind considerata cea mai sigura metoda de epilare. Exista insa anumite situatii in care nu se recomanda epilarea cu dioda, datorita unor motive medicale ce pot exista, precum:

  • Boli oncologice

  • Perioada sarcinii

  • Alaptare

  • Infectii la nivelul pielii si mucoaselor

  • Leziuni la nivelul pielii

  • Existenta tatuajelor


Ce trebuie sa faceti inainte de epilarea definitiva cu laser dioda?


Inainte de a efectua procedura de epilare definitiva, exista cativa pasi ce trebuie urmati:

  • Evitati ceara fierbinte si aparatele electrice de epilare, cu cel putin 4 saptamani inainte

  • Radeti parul cu o lama pe toate zonele ce urmeaza a fi tratate cu laser

  • Evitati expunerea la soare si sedintele la solar, cu minimum o zi inainte de tratament, si dupa

Este bine de stiut ca sedintele de epilare definitiva cu laser dioda se pot incepe in orice perioada a anului. De ce? Lungimea de unda a laserului nu vede decat culoarea firului de par, si nu a pielii. Insa, majoritatea persoanelor opteaza pentru sezonul de toamna sau iarna, caci acestea sunt anotimpuri ideale in care ne putem pregati pielea pentru vara. In acest timp, putem dobandi o piele catifelata si stralucitoare, fara a mai fi nevoiti sa apelam la discomfortul metodelor de epilare traditionale, precum ceara fierbinte.


Avantajele de a te epila cu laser dioda in centrul nostru


In cadrul centrului nostru de beauty, puteti avea parte de nenumarate avantaje, precum:

  • Personal experimentat, prietenos, si primitor

  • Atmosfera relaxanta, si o ambianta unica

  • Tratamente personalizate pentru fiecare

  • Proceduri sigure, cu rezultate garantate, si demonstrate

  • Preturi avantajoase

  • Oferte, promotii, si pachete limitate

Daca doriti sa scapati de grija si disconfortul epilarii la fiecare 2-3 zile, va puteti programa acum la Crioestetica by Tenzi pentru a elimina definitiv paul inestetic! Nu ezitati sa ne contactati pentru a va oferi rasfatul pe care il meritati, si pentru a profita de avantajele unei proceduri de epilare definitiva cu laser dioda. Alternativ, puteti beneficia si de restul serviciilor noastre precum criosauna, criofan, tratamente corporale si faciale pentru remodelare si tonifiere, si masaj corporal. Pentru a fi la curent cu cele mai recente oferte promotionale si preturi limitate, nu uitati sa accesati pagina noastra cu oferte, si paginile noastre de social media, Facebook și Instagram.

bottom of page