top of page
  • Poza scriitoruluiTenzi

Beneficiile masajului corporal pentru corp și minte

Cu toții ne dorim sa ne simțim bine atat in interior, cât și la exterior, iar pentru a obține asta, apelăm la diverse metode, cum ar fi o plimbare în natura, compania unui prieten, sau un masaj de relaxare.


De-a lungul timpului, masajul a devenit una dintre cele mai populare și eficiente metode de relaxare atat pentru corp, cat si pentru mine. În acest articol, vom discuta despre beneficiile masajului corporal, cate tipuri de masaj exista, și care este diferenta dintre acestea.


Ce este masajul corporal?


În ziua de astăzi, masajul este o metoda extrem de eficientă în lupta cu aspectul inestetic pe care îl dobândește uneori corpul uman. De asemenea, masajul corporal este solutia ideala pentru a ne imbunatati starea de sanatate, avand in vedere tipul de afectiuni pe care le avem. Ba chiar mai mult, persoanele ce suferă de stări emoționale negative cum ar fi tristețe, depresie, și anxietate, au constatat ca după efectuarea unui masaj de relaxare sau a unui masaj terapeutic, se simt mult mai bine.


Tot mai multe centre de infrumusetare și saloane de beauty au început sa ofere clienților sai diferite tehnici de masaj, tinand cont de nevoile acestora. Un lucru foarte important ce trebuie menționat este faptul ca aceste ședințe de masaj trebuie efectuate exclusiv de persoanele ce au făcut cursuri specializate în cadrul instituțiilor de profil. De ce? Pentru a obține rezultatele pe care ni le dorim, persoanele ce efectuează ședințe de masaj trebuie sa dețină cunoștințele necesare, dar și tehnicile potrivite pentru a realiza un masaj eficient pentru cei ce au nevoie de el.


În ultimii ani, trendul de a avea un maseur la domiciliu a crescut considerabil, însă multe persoane au realizat ca acești asa-zisi profesionisti nu sunt în masura sa efectueze un masaj de relaxare sau terapeutic în același fel în care un specialist ar face-o într-un centru de beauty. Ba mai mult, este important de știut ca un maseur care nu deține cursurile necesare va poate face mai mult rău decât bine. Asta este deoarece exista multe locuri pe corp unde masajul corporal este interzis, si anumite zone în care nu se pot folosi tehnici de frecare profundă sau presare.


Care sunt principalele tipuri de masaj corporal?


Exista multe tipuri de masaj corporal, însă aici vom discuta despre cele mai cunoscute si indragite de clienții nostrii:

  • Masajul de relaxare – acest tip de masaj induce o stare profunde de bine, prin relaxarea muschilor și eliberarea tensiunii interne

  • Masajul terapeutic – este recomandat pentru diverse afecțiuni și probleme de sanatate

  • Masajul facial – este recomandat pentru estomparea ridurilor, pentru activarea circulatiei sanguine si a substanțelor care se afla în mod natural în pielea noastra, precum colagenul

  • Masajul anticelulitic – are ca scop eliminarea tesutului adipos de sub piele, dar și eliminarea toxinelor

  • Masajul sportiv – este destinat celor care realizeaza activități sportive intense și pot suferi de întindere de muschi, ligamente sau tendoane

  • Reflexoterapia – aceasta elimina toxinele din corp, avand un efect pozitiv asupra funcțiilor întregului organism

Toate aceste tipuri de masaj au nenumărate beneficii asupra organismului uman, iar recomandarea noastra este sa aveti parte de un masaj corporal cel puțin de doua ori pe saptamana, pentru a beneficia de rezultate maxime. Orice sedinta de masaj trebuie să aibă loc într-un mediu cat mai plăcut și relaxant, preferabil pe un pat de masaj sau un scaun de masaj profesional. Fie ca masajul este realizat acasă sau într-un centru de beauty sau spa, se poate opta pentru utilizarea unui ulei de masaj profesional, sau chiar a unui gel pentru masaj. Daca doriti sa incercati un masaj pentru celulita, folosiți o crema pentru masaj anticelulitic. De asemenea, dacă suferiti de anumite afectiuni de sanatate, puteți folosi geluri cu acțiune antiinflamatoare pentru a reduce orice fel de dureri.


Care sunt beneficiile masajului corporal profesional?


Printre nenumăratele beneficii ale masajului corporal, se pot aminti următoarele:

  • Relaxarea tesuturilor

  • Relaxarea muschilor în profunzime

  • Imbunatatirea circulatiei sanguine și a limfei

  • Creșterea mobilitatii articulatiilor

  • Reducerea și eliminarea celulitei

  • Creșterea capacității organismului de a-si reveni după diverse afectiuni

  • Tonifierea pielii și a muschilor

  • Eliminarea toxinelor din organism

  • Eliminarea durerilor din anumite zone corporale

  • Reducerea stresului și a altor sentimente negative

  • Mărirea atenției și a puterii de concentrare

  • Reducerea insomniei

  • Crearea unei bune dispoziții datorită unui plus de energie

  • Întărirea sistemului imunitar

  • Sprijinirea organismului de a-și reveni după efort sau perioade de convalescenta

Aceste beneficii se pot observa și simți chiar după prima ședința de masaj corporal profesional. Insa cu cat mai multe ședințe efectuati, veți simți mult mai multe beneficii în anumite zone ale vietii dumneavoastra. De exemplu:

  • Veți avea un somn mult mai bun și fara intreruperi

  • Veti observa o modificare pozitiva a aspectului pielii, aceasta devenind mai netedă, tonifiata si strălucitoare

  • Tensiunea musculară va dispărea, crescand astfel tonusul fizic

  • Veti avea o stare generala de bine si de liniste interioara

  • Va veți simți corpul în forma, o minte activa, și un sistem imunitar mai puternic

Ideal ar fi ca pentru a beneficia de efectele uimitoare ale masajului corporal, sa se intorduca in obiceiurile dumneavoastra saptamanale de infrumusetare. Știm ca avem multe responsabilități atât la job, cat si acasă, însă, cu toții ar trebui sa gasim timp sa ne putem bucura de beneficiile masajului corporal, atât la nivelul corpului, cat si al minții. Însă, dacă nu găsiți timpul necesar sa mergeți la un centru de infrumusetare, avem cateva tipuri pentru dumneavoastra ce le puteți aplica din confortul propriei case. După o zi lungă de munca, înainte de a merge la culcare, va puteți oferi un scurt masaj la picioare, maini, sau chiar un masaj facial, folosind următoarele:

  • Miere de albine - un adevărat elixir pentru sanatate ce calmează și protejează pielea, fiind un puternic agent hidratant, si un produs recomandat de către specialisti in special pentru gomaj si masaj

  • Ulei de argan - o minune pentru piele ce menține un aspect luminos, neted și frumos, fiind un produs ideal pentru toate tipurile de ten, în special pentru pielea uscata si matura

  • Ulei de canepa - pentru o piele foarte hidratata, și pentru a calma zonele iritate sau roseata

  • Zat de cafea - agentul ideal pentru efectuarea masajului corporal anticelulitic, ce se poate efectua în dus înainte de culcare, timp de 5-10 minute

În concluzie, nu ezita sa îți oferi cateva clipe de rasfat și relaxare prin efectuarea unui masaj corporal profesional, cel puțin de doua ori pe saptamana, pentru a vedea rezultatele dorite în cel mai scurt timp. De asemenea, masajul corporal este indicat sa fie combinat cu o alimentatie sanatoasa, si mult sport și mișcare fizică, pentru a duce o viata sanatoasa atat pentru corp cat si pentru minte. Alte metode de completare ale masajului corporal sunt crioterapia ce contine criosauna și criofan, alegerile ideale pentru persoanele ce își doresc o minte sănătoasă într-un corp sănătos.


În cazul în care ati omis articolele noastre despre tot ce trebuie sa știi despre crioterapie și care este legatura dintre criosauna și intarirea imunitatii, nu ezitați sa le cititi! În centrul Crioestetica by Tenzi, clienții noștri pot beneficia de nenumărate servicii pentru modelare corporala si drenaj limfatic, cat si de servicii de masaj corporal și presoterapie cu electrostimulare și infrarosu. Dacă aveți întrebări, sau daca doriti sa experimentați beneficiile uimitoare ale masajului corporal, Crioestetica by Tenzi va sta la dispoziție pentru a va ajuta sa ajungeți la rezultatele dorite, atat pentru corp, cat si pentru minte! Nu ezitați sa ne contactați, și sa va puneți la curent cu cele mai recente oferte de crioterapie disponibile acum, cat și cu paginile noastre de Facebook și Instagram.




330 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page